Sånt är livet

Mina knän är lite ömma, lite tråkigt kanske eftersom jag gillar mina ben men det går förhoppningsvis över. Trött är jag också, anledningen till det är väl att jag vaknade ett par gånger inatt, att jag knappt rört på mig under hela dagen och att jag knappt ätit något, känner mig inte allt för kry men imorgon är det förhoppningsvis bättre.

För den som sitter och tar anteckningar kan jag säga att jag är grymt sugen på att spela fotboll just nu, eller egentligen är jag sugen på att spela futsal men eftersom alla inomhusträningar med IFK är slut så får fotboll duga, det är ju faktiskt ganska kul när allt kommer omkring, tänk att jag funderade på att lägga av i höstas, vad tänkte jag på egentligen måste ju varit hjärntvättad hade ju inte klarat mig länge utan träningen. Oj nu blev det en sån där lång mening som Stringis inte gillar när jag skriver, skit samma hon läser inte det här....tror jag.

Har börjat fundera på att göra verklighet av min och Muffins plojtanke om att ha en NV-fest, det som ligger på ett klart minus när det gäller att fixa en sån fest är att det lätt kan komma massa oinbjudna vilket kan bli problem vilket i slutändan drabbar den som ordnar festen, dvs mig och Muffin. Men tanken är iaf kul.

Hur gick min lista?

Kom på att jag gjorde en lista på saker som jag skulle göra när jag var i tyskland, tänkte avslöja resultatet nu.

1. Lära mig tyska (lär vara svårt att låta bli)
Jepp lärde mig ganska mycket

2. Retas med Johanna (som vanligt alltså)

Jo du, hon verkade glad över att bli av med mig:P

3. Sakna någon (jo det kommer jag)
Det är väl ganska uppenbart att jag gjort

4. Supa Yvonne under bordet (lär knappast lyckas men kan vara kul)
Nej det klarade hon att göra på egen hand

5. Sno det som är som är kvar av berlinmuren
Försökte men den satt fast...

de absolut sista tyska dagarna

Efter att ha städat rummet hela dagen belönar jag mig med att skriva lite blogg, detta inlägg handlar om lördagen i berlin och tiden efter att jag kom hem.

Lördag:

Sista riktiga dagen i tyskland och Berlin. dagen har vi tillbringat på följande sätt: Slö förmiddag innan vi klockan halv ett åkte till STASI-fängelset, ganska obehagligt där och ska jag vara ärlig så kändes det värre att vara där än på sachsenhausen, stor del i det är nog att allt såg ut som det gjorde då man använde fängelset. Efter att vi kommit ut från STASI-fängelset var vi fria att göra vad vi ville resten av dagen, vårat val för dagen blev Alexanderplatz och gick runt i butiker där, jag köpte faktiskt en tröja och några strumpor för den som var intresserad av att veta det. På kvällen så åt vi på en resturang som Grodan hade sett ut och den verkade helt okej. Kläm och jag beställde kalkon med rosmarinpotatis och granatäppelsås, fatta vad vi blev förvånade när vi fick kyckling med spenatfyllning och pasta. Lyckligtvis så lyckades vi förklara att de gjort fel och vi fick maten för halva priset, det var dessutom gott så det gjorde inte något att jag fick fel mat. Efter ätandet så åkte vi tillbaka  till vandrarhemmet för att packa och leka spöke...

Söndag:
Dagen då resan hemmåt gick av stapeln, är väl inte så mycket att säga om den mer än att jag glömde att ringa till Den lille, sorry, och att Johnny, Johnny och Mårten åkte samma båt som jag.

Måndag:
Första dagen hemma i Sverige och Gotland, kändes skönt att vara hemma igen. Under dagen som gick så spenderade jag dagen med de bästa människor som var anträffbara, synd att den bästa inte gick att träffa. På kvällen så blev det lite guitarhero och band of brothers, mycket bra serie, hemma hos Muffin tillsammans med Olsen brother och Patrick (stackars människa har inte fått något bra nick ännu!). Började även möblera om i mitt rum men när jag gick och lade mig såg det ut som ett enda kaos....

Idag:
Idag har jag fortsatt att möblera mitt rum och städat det samma samt lite av det resterande huset, tjolahopp imorgon får jag besök. Nu ska jag gå o ta en dusch innan jag lägger mig och sover, man blir så jäkla svettig av att städa och möblera om.

De sista dagarna

Ja då var jag hemma i sverige igen men tänkte att jag skulle lägga upp vad vi gjorde de sista dagarna i Berlin.

Torsdag:
Idag var skolan ganska trevlig igen, inte för att det hände så mycket spännande men ändå. Vi fick tillbaka våra texter om vad vi hade gjort efter skolan i förrgår och min lärare drygade sig väldigt mycket med att ge mig min text så jag fick för mig att den var så dålig att han skulle säga åt mig att skriva en ny men det visade sig att jag hade skrivit den bästa texten, ordval och grammatik osv, som "belöning" fick jag läsa den högt för klassen. Skoldagen slutade med att vi lekte en komihåg-lek, ganska kul faktiskt.
Efter skolan var vi fria att roa oss bäst vi ville och då åkte vi till Alexa, en sjukt stor galleria, när vi hade gått runt där i lite drygt två timmar hade jag tappat suget på att gå i butiker och åkte tillbaka till vandrarhemmet, tragiskt men sant. PÅ vandrarhemmet skrev jag blogg och råkade somna lite på sängen och resultatet av sovandet blev att jag kom en kvart för sent när jag skulle möte Kläm och Vapendragaren, Kläm verkade inte så lycklig över det direkt. Anledningen till att vi skulle träffa varandra var att vi skulle äta och sagt och gjort så åt vi, kvällen till ära blev det pizza. Innan vi åkte tillbaka till vandrarhemmet så köpte vi lite godis som vi smaskade i oss när vi kom hem. När vi var tillbaka på vandrarhemmet så gick jag och skrev lite blogg och fick prata (chatta) lite med Mammut.

Fredag:
Sista dagen i skolan, skönt. om två dagar är jag hemma i sverige igen, ska bli skönt att komma hem men samtidigt är det lite tråkigt att tiden här i Berlin snart är slut. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka hit med lite trevligt folk någon gång i framtiden.

Idag började skolan med att Vapendragaren och jag skulle föreställa ett gift par som klassen skulle ställa frågor till och naturligtvis skulle vi svara på dessa frågor, kände sig lite smått uttittad när man satt längst fram i klassrummet. Efter utfrågningen hade vi ett prov/test på det som vi gått igenom under veckan, ord och grammatik. Provet gick helt okej med tanke på att jag inte förberett mig något, orka plugga när man är i Berlin. Fick 38½ poäng av 46 för den som var intresserad av det, Kläm och Vapendragaren om satt bredvid varandra fick 40, 46 poäng var max. Värt att tillägga är att bästa Schweizare hade 36 poäng. Skoldagen slutade med att vi spelade "land och strand" (eller vad det heter)  och tyvärr så gick Vapendragarens lag om mitt lag på sista bokstaven.
Efter skolan hade vi tänkt åka upp i TV-tornet men eftersom det var för kasst väder för att kunna se någon längre sträcka. Istället så åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och slappade, Vapendragaren och Kläm spelade kort medan jag var lagom social och läste i min bok "stäppens krigare" mycket bra bok enligt mig. På kvällen så åkte och såg på teater. Anledningen till att vi ens kom på teater är att vår tyska tysklärare hade pratat om den med oss svenskar, vi är hans favoriter. Eftersom har regisserat teatern så fixade han in oss lite billigare, som sagt favoriter. Teatern var bra även om det var på tyska (dah). Man hängde med tillräckligt i det som sades även om man missade en del av skämten så var det väldigt kul.

ännu mera tyskland

Första delen skrev jag i skolan resten skrev jag pa S-bahn tillbaka till vandrarhemmet
Onsdag:
Dagen börjar lite helkasst med att jag glömmer mina kort pa vantrarhemmet som jag skulle ha postat pa rasten i skolan *lang svordom* men som tur var gjorde jag ett litet smyguppror pa lunchen och akte hela vägen till vandrarhemmet och hämtade korten innan vi akte till Potsdam. Har jag tur hinner korten fram innan jag hinner hem eller de som ska fa korten hinner aka iväg nagonstans. För att göra allt lite värre är jag sjukt trött, vill bara lägga mig ner o sova gärna en hel dag, kommer vara skönt att komma hem och ha en veckas lov. Vill inte bara hem för att jag vill sova utan jag vill hem för att jag saknar en viss person väldigt mycket, tror jag ska umgas med Muffin när jag kommer hem. Inte för att vara taskig mot nagon men man blir lite hjärnskadad av att umgas med samma tva personer i över en vecka. Blev precis sugen pa att räkna fysik, inte ofta det händer. Oj nu börjar skolan, bäst att lyssna lite. Men usch vi ska skriva vad vi gjorde igar efter skolan, upptäckte nu att jag är ganska dalig pa att skriva, mycket lättare pa svenska.

(Pa S-bahn)
Efter skolan sa akte vi till Potsdam där vi sag nagranagot slott, fattade aldrig riktigt nöjet med det hela men det var tydligen intressant. Hade nog varit lite intressantare om vi hade kommit lite närmare som det var nu sa sag vi slotten pa mega langt avstand och hastade fram som ett gäng galningar, lite synd tror jag. Efter slottstitten gick/akte vi till holländska kvarteret och till nagot ställe där nagra ryska folk hade bott, intresset var noll fran oss smattingar som hellre ville ha mat och värme för det var sketet kallt att ga ute hela dagen.
Jisses, jag tror jag har blivit seriöst hjärnskadad av Kläm och Vapendragaren, de fick precis sitt hundra elfte skrattanfall idag. Kan omöjligt vara hälsosamt att umgas med samma tva personer 24 timmar om dygnet sa länge som jag gjort, eller sa är det fel pa tjejerna, du som läser far välja själv. Om fyra dagar är jag tillbaka i sverige, undrar vilka jag har sagt att jag ska prata med pa söndag, för att göra det enkelt för mig kan ni som vill prata ringa mig. Jag vet i alla fall att jag ska ringa till Mammut, Den Lille och Bulgarien om det är nagon som känner sig utanför sa ring som sagt.

lite mera

Nu var jag här igen med redan färdigskrivna inlägg som jag skrev i lördags, söndags, mandags och tisdags

Lördag:
Idag har vi inte varit i skolan, inte sa överraskande eftersom det är lördag, istället akte vi till nagon värdelös marknad som vi snabbt gick igenom. Vi hamnade istället i en park som tydligen var ett museum för gaslyktor, gatlyktor alltsa, var faktiskt lite kul att se hur de hade sett ut i olika städer även om vi mer var intresserade av att....öh... vad fasen gjorde vi egentligen? Gick o pratade och tog lite kort. Efter var lilla rundvandring sa mötte vi upp med Horton och Grodan (Yvonnes fina smeknamn) som betalade inträdet till Berliner zoo där vi gick runt i tva timmar och sag bland annat knut, som dessvärre inte sag ut att trivas med att vara själv. Dagens topp blev istället en flodhäst unge som var jäkligt söt. Efter att vi hade gatt runt i vara tva timmar pa det riktiga zoo;t sa gick vi in i akvarium delen där vi spenderade ytterligare tva timmar, gissa om jag var trött efterat. Naväl efter att ha fatt lite välförtjänt mat i magen sa akte vi till IMAX 3D, typ som cosmonova bara det att man har nagra fula glasögon pa sig istället. När vi väl kom tillbaka till vandrarhemmet sa gick Kläm och Vapendragaren och duschade medan jag satt kvar i fönstret pa rummet och at bröd och drack vin till utsikten av en innergard och en lekpark, inte bästa utsikten kanske, vinet var äckligt, brödet var lite segt och det var jäkligt kallt men tanken var god. Kvällen avslutades med att vi pratade strunt....som vanligt. Eller det var ju faktiskt en liten lögn, vi tjivades lite om nykeln och det hela slutade med att Kläm och Vapendragaren lyfte mig, dessvärre rakade de tappa mig sa att jag slog ryggen och armbagen i hörnet pa en av sängarna, ryggen var det ingen fara med men armbagen ömmade lite och var lite svullen pa söndagen men värre än sa var det inte.

Söndag:
Idag hade vi en relativt lugn morgon utan stress dock var vi lite trötta efter gardagens strapatser. Efter att vi ätit frukost och gjort oss i ordning sa akte vi till Sachsenhausen och gick runt där ett tag. Det var inte sa jobbigt som jag trodde att det skulle vara men det var allt ingen mysig upplevelse som ni säkert förstar. Det finns inga ord som kan beskriva känslan av att ga där när man ser in i de övergivna barrackerna som man vet att flera hundra personer tvingats dela och ser tvättutrymmena där man sedan far veta att SS-soldaterna brukade dränka fangar som de "störde sig pa". Men trots detta sa tycker jag att det är ett maste för alla människor att besöka ett koncentrationsläger, förintelsen är en sa hemsk sak att den inte ska kunna glömmas hur mycket man än vill förtränga det som hänt. Efter Ssachsenhausen akte vi till ett minnesmärke över förintelsen, var inte sa lyckat som minnsemärke enligt mig utan kunde ha varit vilken stadsutsmyckning som helst. Minnsemärket var lite större än stora torget hemma i Visby och bestod av rätblock (3x1) av betong i olika höjder som stod i raka led (eller vad man ska säga) det sag ganska häftigt ut men som sagt tyckte jag inte att det var nagot bra minnesmärke.
När vi hade kastat ett snabbt öga pa detta minnesmärke sa fick vi den bästa uppgiften vi fatt under var tid i Berlin, vi skulle leta upp en resturang och säga vad vi tyckte om den, det är en uppgift i min smak. Vi hittade en riktigt bra resturang som jag gärna skulle vilja ta med min en speciell person till nagon gang i framtiden bara jag far chansen. Efter resturangen akte vi tillbaka till vandrarhemmet för att sova......

Mandag:
Idag var det aterigen dags flr att ga i skolan men idag fick vi testa en annan grupp som bestar av folk i varan alder ifran Schweiz som liksom vi bara är i Tyskland pa besök. Detta byte var en riktig hit eftersom alla schweiyare kände varandra och vagade prata även om de sa fel och dels berodde det pa läraren som var, enligt mina ögon, bättre än den förra. Den nya läraren avbryter inte om man rakar säga ett litet gramatiskt fel och predikar om detta i en kvart utan han later en tala till punkt och sedan rättar han till de större misstagen i efterhand, mycket bättre enligt mig. Det här kan nog bli riktigt bra även om det naturligtvis hade varit roligare att ha Muffin här som man kunde springa runti Berlin med, aja far dra med honom hit nagon gang i framtiden. Efter att vi hade ätit dagens lunch, som skolan betalade, gjorde vi en stadsvandring, eller vad man ska kalla det, tillsammans med alla schweizare. Vi besökte bland annat Checkpoint Charlie, tyvärr fick vi inte tid till att ga in i museumet och dessutom hade vi fatt betala inträdet själva, trodde vi var här för att lära oss.... Efter att vi blivit befriade sa guidade Grodan oss till east side gallery där vi gick och tittade...pa muren. Efter muren visade hon oss ett köpcentra som ligger ganska nära varat vandrarhem, varför hon inte sa att det fanns tidigare vet jag inte. När vi hade gatt runt där ett tag och ätit sa tröttnade jag pa att se pa affärer och akte hem till vandrarhemmet och skrev lite i min blogg (förra inlägget) men eftersom de skulle lasa där datornerna star sa fick jag vandra till rummet och skriva detta inlägg för hand med en gammal hederlig penna istället. Pennan kommer fran Hamnplan 5 för den som undrar och jag skrev pa ett papper.

Tisdag:

Idag liksom igar började dagen med att vi var i skolan, inte lika kul idag som igar men man kan inte fa allt och det var ända helt okej sa man ska inte klaga. När vi blev befriade fran skolarbetet fick vi inta lite föda innan vi, tillsammans med schweizarna, fick en kort föreläsning om Berlinmuren, delningen av Tyskland och murens fall. För den som inte visste det sa hette muren Der Antifaschistische Schutzwall, intesa svart att första vad det betyder sa jag bryr mig inte om att översätta, men detta var alltsa namnet som kommunisterna hade pa muren, vad kapitalisterna i väst kallade den har jag inte fatt reda pa men lär troligen inte vara samma. Efter denna föreläsning sa akte vi allihopa till nagot-ställe-som-jag-inte-kommer-ihag-namnet-pa och fick se hur muren sag ut innan den föll, som det historia mongo jag är tyckte jag att det var väldigt intressant även om det egentligen bara var en tre meter hög, gra, betongmur. Bredvid muren fanns det ett litet museum som vi var inne i, där kunde man bland annat se vilka som hade dött under sina flyktförsök och hur gamla de var, mest tragiskt tyckte jag det var att det var tva som bara var fem(!) ar som hade blivit dödade, den ena av dem pa sin födelsedag. Pa museumet köpte vi turister lite kort som vi senare pa kvällen skulle skriva pa sa att vi kunde skicka dem imorgon. Efter museumet sa gick vi unga svenskar runt pa stan och köpte lite grejer som vi kände att vi "behövde". Efter att vi hade gatt runt pa stan sa gick vi tillsammans med Grodan och Horton till resturangen som vi hade hittat i söndags. När alla hade ätit sig mätta akte vi tillbaka till vandrarhemmet där vi skrev vara kort innan vi gick o lade oss för att sova. Jag hoppas att mina kommer fram innan jag kommer hem.

Det här var allt jag hade att bjuda pa denna gang men innan jag gar sa vill jag tacka de kirurger som har opererat Clara idag, hon är alldeles för ung för att försvinna fran denna värld och skulle skapa ett stort hal om hon försvann, tack för att ni gjorde det ni är bra pa och nu är det bara att hoppas att allt gatt bra och att Clara kommer att ha ett langt och lyckligt liv. Det hoppas jag i alla fall.



Saknar dig mitt pälsdjur

Ich bin zurück

Vi far se hur mycket jag hinner och orkar skriva ikväll men ska försöka fa med sa mycket jag hinner. Allt är skrivet pa förhand sa gnäll inte för att jag pratar om "idag" när det var flera dagar sedan.

Fredag:
Idag har vi liksom igar börjat dagen med att ga i skolan, trakigt men sant. idag gjorde vi inte lika mycket grammatik som sist men det var ända väldigt trakigt. Allt slutade med att hela klassen fick en utskällning för att vi var sa tysta, skulle aldrig hända med NV3Nva. efter skolan akte vi och at innan vi fick ga runt pa stan för oss själva vilket var väldigt skönt, vi gick runt och hittade bland annat butiken som säljer billig jäger, vilket Kläm köpte en liter av för 150 kronor.

Pa kvällen satt vi och at bröd och drack lite vin pa rummet (vilket man inte far) och eftersom vi har en säng mer än vad vi är personer sa använde vi den som var över till "soffa" eller vad man ska kalla det, Vapendragaren har snott madrassen men det gick att sitta i den.....tills den gick sönder och det hamnade vin pa golvet. Lyckligtvis gick sängen att sätta ihop och det blev ingen fläck pa den gra heltäckningsmattan. Men innan vi satte ihop sängen sa tog vi lite fejkade fylle bilder, gissa vem som skulle vara fyllo. Har kommit fram till att det finns väldigt mycket fula gra heltäckningsmattor överallt här i tyskland, väldigt fult för den som inte har förstatt det. Kan avslöja att bilderna pa mig blev jävligt bra, ser faktiskt riktigt däckad ut, snacka om fotomodell^^

Hann inte mer än sahär idag men jag ska snart komma tillbaka med mer tyska upplysningar

Ich bin ein Berliner!

Tjohopp! Sitter just nu pa vandrarhemmet där jag bor, fett soft finns datorer här som man far lana bara det att det är en viss brist pa bokstaven "å" sa ni far leva med att det blir ett a istället, jobbigt att klistra in hela tiden, tappar fokus pa skrivandet da.

I onsdags akte vi (Jag, Vapenbragaren och Kläm) tillsammans med Yvonne och hennes man Holger aka Horton till tyskland som ni alla kanske redan visste att jag skulle göra, svart att missa.... Eftersom jag hade missat en del sömn under natten sa var jag som sig bör ganska trött när vi akte med baten pa morgonen och somnade efter ungefär 1,5 timme och sov i ungefär en timma innan jag blev väckt(?). Pa centralen hade vi nagon form av halvpaus där vi fick 45 minuter att göra vad vi vill vilket var ganska värdelöst eftersom man da inte kunde äta nagot vettigt eller springa iväg nagonstans sa jag fördrev tiden med en äcklig baguett och att prata lite med Bulgarien i telefon.

Till slut akte vi i alla fall till Arlanda där vi aterigen fick vänta för att fa checka in, väntan hade blivit ännu längre om vi hade klivit av vid rätt terminal vilket vi inte gjorde utan vi fick ta en ordentlig promenad inne pa arlanda i jakt pa terminal 2. Efter incheckningen sa blev det till att vänta lite mera och da passade jag pa att ringa till Mammut och prata av mig med henne, skulle gärna prata med henne nu men det är sa förbaskat dyrt. Jag ringde även hem till min goda mor och sa att jag levde och att allt verkade ga bra.
Efter varan flygtur sa akte vi till varat vandrarhemmet som vi ska bo pa under var tid här i Berlin. Det är inte riktigt vad vi hade hoppats pa efter att ha sett bilderna som Yvonne visat oss men det är helt okej, det är bara 30 meter till dusch och toalett.

Igar akte vi till skolan som vi av nagon trakig anledning maste ga i varje vardag i 3-4 timmar, som du kanske fattar sa är det inte speciellt skoj där. Det ar faktiskt väldigt drygt efterom läraren förklarar ord vääääldigt länge även om vi fattat fran början men vi gar ju trotts allt med ett gäng som inte snackar tyska utan har nagot annat sprak som modersmal. I motsatts till hur lätt det var att första orden var grammatiken han gick igenom helt upp at väggarna, satt som ett fragetecken större delen av tiden men hängde inte riktigt med hela vägen även om jag koncentrerade mig ganska mycket vilketn inte händer sa ofta att jag gör.

Efter skolan sa akte vi en sväng i en buss för att "lära känna stan" vilket vi inte gjorde utan snarare blev sura för att vi inte kunde kolla ordentligt pa brandenburger tor (eller hur man nu stavar). Vi gjorde även ett speedat besök pa KaDeWe som ska vara jättestort, tyckte faktiskt inte det var speciellt spännande men de hade i alla fall en väskavdelning som hade kunnat fa Mammut att ga i extas. Efter det sa akte vi tillbaka till Alexanderplatz för att göra en "mycket viktig" uppgift som Yvonne gav oss, vi gick och satte oss i ett café pa ett varuhus som även det hade en hyfsat stor väskavdelning, stackars dig Mammut. När vi hade chansat pa älften av fragorna sa tog vi oss i kragen och gick ut och fragade folk om de vi inte kunde, vilket var grundtanken. Efter att ha fatt halva varuhuset att försöka hjälpa oss träffade vi "mannen med unskap" som kunde massor och hjälpte oss med fem fragor eller nagot liknande, Pa kvällen blev det att äta pa resutarng...igen, gör vi varje gang vi äter. När vi kom tillbaka till vandrarhemmet sa satt vi och snackade ett tag pa rummet da vi kom fram till att vara täcken är som vävar som man har över jordgubbarna som är ihopsydda och fylda med bomull innan vi helt enkelt bestämde oss för att sova dels tack vare Vapendragarens kommentar "Jag tror klockan är dags att sova, jag har ont i tån!"
Avslutningsvis ska jag summera dagen: Trakigt i skolan, kul att se Berlin i dagsljus även om man hade velat se mer och sist med inte minst sa var det väldigt sjukt att Yvonne och Horton luktade sprit klockan halv sju pa kvällen.

Just nu orkar jag inte skriva om vad jag har gjort idag men jag kan säga att en liter jägermeister kostar 150 kronor här och att Yvonne ställer upp fall om det skulöle bli problem i tullen, tur man har en smatt alkonliserad lärare^^

Sista i Sverige

Detta får bli mitt sista inlägg medan jag är i Sverige. Nu på kvällen har jag sprungit runt som en liten mupp och jagat grejer som jag ska ha med mig till tyskland och tror att jag lyckats få med allt som jag behöver nu.
Eller som Vapendragarns säger "har man pass, pengar och biljett så löser sig resten"

Har även en liten lista med saker som jag ska göra när jag är i Tyskland (fakta blandat med "önskningar")
1. Lära mig tyska (lär vara svårt att låta bli)
2. Retas med Johanna (som vanligt alltså)
3. Sakna någon (jo det kommer jag)
4. Supa Yvonne under bordet (lär knappast lyckas men kan vara kul)
5. Sno det som är som är kvar av berlinmuren

jag kommer kanske på något senare som jag lägger till senare men detta får räcka för stunden förhoppningsvis skriver jag något när jag är i tyskland, tills dess ha det bra allihopa! Gammalt pälsdjur, 363

hehe..?

Såg precis att jag tappat tio läsare från igår, undrar om det har något att göra med att jag kallade folk i min klass för idioter i gårdagens inlägg? Menade i alla fall inte att alla var idioter utan att vissa bara beter sig som det ibland men det är ju faktiskt ganska vanligt att folk gör.

Ta mitt pick och pack

Blä, om det är något som är tråkigt så är det att packa, enda ljusa i den hela är att man verkar vara på väg någonstans. Bara det att jag inte vill vara påväg någonstans just nu, finns saker som gör att jag vill stanna. Men men man kommer ju hem igen. Sitter just nu i mina slappis brallor och funderar på om jag faktiskt skulle ta o börja packa, kanske leta upp passet också hade ju faktiskt varit lite tråkigt om jag glömde det...

Idag har det väl egentligen inte hänt så fasligt mycket, gått på lektionerna, druckit mitt kaffe, retats med Den andre, sett Svampen för första gången på länge (glömde fråga varför hon skrivit att hon hatar mig på facebook!), frusit om tårna, ätit pasta från pastavagnen, trampat på Mammuts fot och satt på mig slappar brallorna. Nej nu ska jag nog ta o göra något vettigt. Nej men kolla jag fick sms, trevligt

God o....glad

Tjo idag har det varit en sån där lagom aktiv skoldag, en hel lektion, en lektion som jag inte gjorde speciellt mycket på dessutom utan satt o mumlade med Kexet på bakersta raden och skickade sms....precis som vanligt alltså. Gick även en liten sväng med Den lille innan jag tänkte lite på min arbetsansökan till maxi och åkte hem. Här hemma är det ungefär lika livat som vanligt, dvs stendött. Ska iväg till skolan och ha föräldramöte sen med klassen och planera studenten, lär säkert vara lika givande som vanligt, inte ge någonting med andra ord men för att alla idioter ska hålla tyst och inte gnälla allt för mycket på mig så får man väl släpa sig dit och se glad ut.

Syn/demens

Asså jag är nog bland de mest korkade personer på denna jord ibland, jag lyckas glömma att sätta i mina linser innan jag åker till träningen. Man tycker att jag faktiskt borde se en viss skillnad men inte då jag sätter mig i bilen och åker iväg, inte fören jag är halvvägs in till stan som jag kommer att tänka på det, tur att inte jag körde. Träningen gick faktiskt ganska bra med tanke på att jag inte såg bollen, riktigt så illa var det inte men det var lite jobbigt kunde tex inte se någon skillnad på Gurra och Mange när de sprang runt en bit bort, de är väldigt olika i vanlika fall. Orkar inte skriva något vettigt idag, jag är helt enkelt trött så jag går nog o lägger mig om en timma eller något...

Pimpat o "fint"

Så nu har jag lagt ner lite energi på att snygga till min blogg lite, headern ska jag nog byta ut men annars är det nog detta ni kommer att få se ett tag framöver, åtminstone i två veckor då jag knappast lär ändra den när jag är i Tyskland.

Back in buisness

Efter att ha varit lite frånvarande är jag nu tillbaka, skulle egentligen ha skrivit ett inlägg när jag kom hem från treafesten men min datorn hade låst sig och eftersom det tar ungefär ett år att starta om den så stängde jag bara av den och la mig på sängen en stund. Vaknade en kvart senare och undrade var i världen jag befann mig, bra koll liksom, men efter någon sekunds hjärnaktivitet kom jag fram till att jag låg på min säng dock på tvären och därför såg mitt rum inte ut som det brukar. Skrev ett litet sms om det hela skickade dock aldrig det och jag vet inte vem det skulle till. "Shit dummaste jag varit med om vaknade i min egen säng och undrade var jag var, liksom hur dum får man bli..." Om jag skulle chansa på någon mottagare så skulle det vara Muffin men man vet aldrig. På tal om Muffin, han hade inte riktigt koll på tiden på treafesten, klockan kvart i tolv frågar han mig vad klockan är och jag svarar helt ärligt att klockan är just kvart i tolv, smartskallen svarar då "VA?! Vi kom ju hit fem över!" Killen med kollen vi kom till hamnplan 5 ungefär halv elva... Annat spännande som hände på kvällen var att jag pratade med Den lilles storsyster, snacka om tråkig person. Cyklade hem Benji till Goodie efter festen vilket gick betydligt fortare än när Muffin skjutsade Glas till samma plats, väntade nog fem minuter på dem. Lyckades även med bedriften att ligga på gatan och ha en skrattattack vilket blev sådär lagom snyggt på jackan men ändå.

Torsdagen var sådär lagom spännande, åkte till Mammut och såg två filmer (Kung-fu panda och The hot chick) för att sedan åkta in till "huvudstaden" och träffa Den lille innan jag tog bussen hem vid halv fem. på kvällen var det dags för träning och det gick faktiskt bra även om jag kände mig seg i kroppen innan den började men jag kom igång riktigt bra, enligt mig själv. I omklädningsrummet fick jag dessutom jobb, eller nästan i alla fall måste bara lämna en ansökan, på Maxi vilket är betydligt mycket närmare än Bungehallen, tur att Edvin finns. Fall om någon skulle undra varför jag inte var i skolan på hela dagen så är det för att jag var ledig.

Idag var jag tillbaka i skolan och gjorde ungefär ingenting, labben på fysiken var väldigt dålig enligt mig, var i princip bara en räkneuppgift som man kunde klara vilken dag som helst. Efter det satt man i datornsalen och gjorde först en "labb" till gentekniken som jag missar då jag är i tyskland och följde sedan upp detta med att göra en liknande grej i mikrobiologin. Efter min seriösa period blev det lite mera lek då jag och Muffin spelade (...?) fram tills vi gick till maten och....åt. Eftermiddagen fylldes av nummeriska metoder då jag nog gjorde minst av alla i hela klassrummet och pratade mest, samband? Jag tyckte i alla fall att Daniel satt och petade på Elin hela tiden även om Slaktarn, Muffin, Elin, Daniel och David verkade tycka att det var jag som petade, fattade inte vad de pratade om.... Efter skolan gick jag runt in da city med Mammut och blev ungefär stelfrusen ända in till benen men aja det var trevligt i alla fall. Nu har jag kommit hem och fått lite mat i magen och ska kanske någon gång under kvällen pimpa min blogg lite eftersom någon *host* Mammut *host* gnäller väldigt på hur den ser ut. Men som sagt bara kanske....

Treadag

Tjupp idag var det treadag och kortbrallor fick det bli kanske inte det varmaste att gå till matsalen med men ska man vara fin får man lida pin. Har gett Yvonne 500 kronor också så nu är väl betyget fixat, eller så var det för att vi skulle betala det för att få åka med till tyskland, välj själv. Sitter nu o väntar på att vi ska ha projektmöte i mattedatas dator sal, försökte umgås med Mammut men hon var lika social som en vägg, en gående vägg, men aja jag var väl kanske inte så social heller. Treafest ikväll blir det i alla fall, vet inte riktigt var förfestandet går av stapeln men troligen hos Anna, var hon nu bor... Träning blir det inte ikväll i alla fall men det gör förhoppningsvis inget

....

Vad ville du någonsin i mitt liv? Hoppas du är klar med din självförtroendelek nu

Inventering

Idag har jag inventerat på COOP, av alla platser, fick 550 kronor i värdekupong för besväret så jag ska väl inte gnälla, gav den till mamma och hon betalar min tysklandsresa, ganska nice deal enligt mig. Annars idag har jag sovit fram till nio eftersom jag har sovmorgon, vissa personer tyckte tydligen inte att jag skulle sova och jag hade därför sex eller sju sms att läsa när jag vaknade. Åkte med bussen in till stan för att ha min väldans roliga mattelektion, sketet tråkigt men ack så lärorikt....för den som gjorde något. Åkte sen hem till mig och såg klart Horton tillsammans med Mammut innan vi åkte in till stan och inventerade på COOP. Detta var min dag i ett nötskal. Juste kom på att Muffin tyckte att jag var matchens lirare i matchen mot Levide i fredags/lördags, det är ju faktiskt ganska bra eftersom den lilla kaninen alltid gnäller på mig, på ett bra sätt dock. Kan klämma fram lite tråkig info om mitt "kära" spel tribalwars som jag spelar på nätet, är rankad som 231a på server fyra (enda jag spelar på) av ca 4000 muppar. Har 89 byar varav 88 är erövrade, man börjar med en som man aldrig tar över utan äger från början. Spelet saknar mening och är fruktansvärt meningslöst, inte för att upprepa mig eller så men det är meningslöst. Då undrar man kanske varför jag spelar det och det gör faktiskt jag också, halvt beroende eller något.

En början

Jo nu är februari igång med full fart. I lördags kom Den lille hem till mig och lekte med mig och såg bland annat på Butterfly effect även om jag har versionen med det "dåliga" slutet, vad gjorde vi mer egentligen? Tiden gick i alla fall väldigt fort och vi sov en skvätt, till halv tolv ungefär och då hade Mammut redan hunnit bomba mig med ett helt gäng sms. Idag har jag ägnat mig åt att städa vilket Den lille gärna ville se mig göra (ska jag ta det som en pik?) allt detta jobb för att Mammut skulle komma på besök. Under hennes något korta visit så såg vi halva(?) Horton och åt kladdkaka som smakade utsökt, kan bero på att det var jag som bakade den, golvet fick lite smak av kakao också efter att jag råkat tappa paketet till en viss persons glädje. Vi åkte även in till södervärn där vi skulle se herrjuniorerna spela final i TEAM Sportia Cup men eftersom man halkat efter schemat och Mammut skulle med sin buss hem till sin byggnad i väskinde så såg vi bara herrar och dam finalerna. I herrfinalen så var det stundtals riktigt bra spel speciellt från gutes sida som krossade Copa vilka jag tyckte kunde ha bjudit på bättre motstånd än vad de gjorde. Damfinalen var en riktigt pina eftersom det hände absolut ingenting på hela matchen eller i förlängningen utan de var tvungna att avgöra matchen på straffar, jisses har nog aldrig sett så många dåliga straffar vid ett och samma tillfälle men man får väl gratulera P18/Dalhem till vinsten efter att ha varit minst sämst. Nu sitter jag hemma och ser på Beck, eller inte just nu för det är nyheter. Eller oj filmen har visst börjat igen, my bad!

RSS 2.0