Välkommen till verkligheten grabben

Jepp så sa en alkis på öster idag och nog fasen kom jag tillbaka till verkligheten alltid. (Kan nämna att kommentaren inte var riktad mot mig).

Kan börja med att säga att mitt bloggande har varit kanska så inaktivt den senaste tiden och det beror mestadels på att det inte har hänt speciellt mycket spännande i min del av världen. (Inget som jag känner att jag behöver delge iaf.)

Så här i förbifarten kan jag berätta att vi (Visby AIK) har vunnit vår första match i juniorallsvenskan för säsongen (applåd). I en hyfsat jämn bottenmatch mot Upsala IF lyckades vi vinna med 3-1 och jag fick spela i hela 5 minuter! Hann faktiskt bli svettig eller så berodde det på att jag blivit tillsagd att värma upp sissådär tio gånger under matchen.
Imorgon är det match igen och denna gång mot Boo FF mot vilka vi förlorade med 5-3 senast vi möttes men man kan alltid drömma om seger. var egentligen inte uttagen till matchen idag men efter att HP lämnat återbud blev en annan fjolla inringd, dvs jag.

Annat spännande som hänt idag är att jag hängde på COOP med Vapendragaren i ca två timmar efter att ha träffat Bulgarien i ett sorligt möte....

DomarN

Helt otroligt en nisse vid namn Johan fick av någon märklig anledning vara domare för pojkar födda 2000 i lördags. Den Johan var jag. Gick helt skapligt, uppstår inte så många situationer som man behöver blåsa för, blåser i stort sett för mål och avspark. Den som har orkat läsa så här långt har kanske förstått att det är fotboll det handlar om och inte domare i en domstol eller något liknande.
Annan fotboll är sådan som jag spelar själv och det går ju måttligt bra. Spelade match i juniorallsvenbskan i söndags förlorade med 8-2 men det var en intressant upplevelse att åka till märsta eftersom Hasse och Mats kör som riktiga idioter,  trots det bara nära att orsaka en bilolycka. Igår var det också match denna gång mot FC Gutes juniorer i J-DM. Denna match gick inte heller så fasligt bra utan vi förlorade med 2-1. Kan även nämna att jag har sjukt ont i svanskotan men det är det knappast någon som bryr sig om.

Annat som hänt mer än fotboll? Nej skulle inte tro det, det är mig vi pratar om. Men som svar på  Lovisas fråga om det inte är dags att våldsgästa Dolf snart kan jag inte annat än hålla med, vi har låtit honom vara ensam på obyggden alldeles för länge. Se upp Dolf ligan kan komma när som helst, så dra upp byxorna och torka bort svetten o sätt igång att koka kaffe åt oss.

Gårdagens mysterium

Igår var det som bekant skolavslutning till många människorns stora glädje, min bland annat. Skolavslutningen gick i stort sett ut på att ränna runt lite borta på CPG-norr i en timma och sedan äta bullar och dricka äppeldricka samtidigt som man fick betyg. Kan inte gnälla över mina betyg, är som bekant inte den som anstränger mig speciellt mycket. Här kommer det första mysteriumet; hur kan jag snitta VG i betyg om jag inte anstränger mig? Det är ju helt mongo.
Efter denna dära skolavslutningshistorien var jag och Muffin på stan en liten stund, med betoning på liten innan vi började cykla hem, vi kom hela vägen till P18 där vi stannade o gjorde ingenting i nån timma. Väl hemma fick jag reda på att jag tydligen skulle hjälpa till med att köra hö. Sagt o gjort jag fräste iväg på mitt vrålåk till cykel och hoppade in i första bästa traktor. Efter den väldigt intressanta hökörningen bar det av till Levide för fotbollsspelande. Fick äran att åka med Hasse som har en försmak till att köra ca tio km/h för fort, vilken tur att polisen hade annat för sig än att stoppa ett par fotbollsdårar.
Matchen som var en match i reservlagsserien mot Levides b-lag började bra med ett tidigt ledningsmål men sen började vi att inte spela fotboll eller vad man ska säga, spelade fruktansvärt dåligt. Dagens andra mysterium; hur fasen kunde vi spela så dåligt? Kan även nämna att jag som den inte allt för lugna spelare jag är lackade lite i slutet av matchen på att folk jobbade dåligt, jag gjorde kanske inte heller min livs match men nog fasen förtsökte jag få tag på bollar som kom mot mig.
Efter den bittra 2-1 förlusten bar det av mot staden i Hasses vrålåk i tio km/h för fort...igen, inte konstigt att han åkte på böter för någon vecka sedan. Väl i stan fick man vräka i sig ett maxmål innan man drog till nordergravar för att möta en samling fyllon. Det var främst två fyllon som man ägnade kvällen med och det var Muffin och Johan "the drunk one" Olsson. Två mysterium som uppstod under kvällen det första och tredje för dagen var: Var är Liv? (eller Liw eller hur det nu kan tänkas stavas.) Samt: Vem fasen är Emma Larsson? För den nyfikne har jag tagit reda på vem Emma är men Liv var aldrig att finna.
Dagens (eller numera nattens) sista händelse var att cykla till Vibble med Muffin, Johan och Agnes och här kom det siste mysteriet; Hur lyckades Johan cykla hela vägen utan att krascha en enda gång? Kvällen avslutades med att mamma, snäll som hon är, kliver upp mitt i natten bara för att hämta en viss vilsen tonåring i Vibble.

Kan nämna för den som bryr sig att jag var nykter hela kvällen som den tråkmåns jag är men att jag var glad ändå.

Skolan är hård

Bokstavligt talat, det är jäkligt hård om man slår på den, avrekomenderas starkt men det är inte riktigt det jag menade utan snarare att man är tvuungen att masa sig upp ur sängen bara för att cykla till skolan och ha en ynka lektion, sabbade hela morgonen ju (lektionen började 14.30). Egentligen var det inte så farligt att ta sig till skolan utan snarare efter skolan när man tydligen ska cykla till CPG-norr bara för att lämpa av några tidningar, detta trotts att man redan innan hade ont om tid för att hinna till träningen. Resultatet av detta blir att jag kommer hem från skolan samtidigt som jag vanligtvis brukar cykla till träningen. Kom till träningen tio minuter senare än vanligt men som tur är så hann en viss Johan byta om o ta sig ut på planen nästan i tid.

Har egentligen inte gjort så speciellt mycket idag men om du har gjort något kul idag osm du vill berätta om eller om du bara känner för att vara lite social kan du alltdi skriva något.

Spring tills du stupar

Ungefär så gjorde jag idag med den skillnaden att jag aldrig stupade, blev utbytt istället. Vad jag pratar om är såklart matchen idag mot Sirius som vi för övrigt förlorade med 4-2 efter att ha spelat ca 60 minuter med bara tio spelare efter att Husse (vem annars?) blivit utvisad för "olämligt uppträdande" (vad annars?) Vi spelade faktiskt bra hela första halvlek och en bit in i andra men sen stupade vi, inte riktigt men man började känna i kroppen att man sprungit runt i solen i nån timma. Iofs hade Sirius också gjort det men de hade iaf 11 spelare på planen till skillnad från vad vi hade. Ett glädjeämne för mig dock är att jag fick starta matchen vilket inte är så fruktansvärt vanligt.

Speciellt mycket mer än fotbollsspelande har jag egentligen inten gjort idag, kom hem o kände mig helt slut i kroppen vilket resulterade i att jag lå go såg på tv, två gånger dessutom en gång innan jag somna och en gång efter. Nu på kvällningen har ajg sett på fotbolls EM där Portugal smiskade Turkiet med 2-0. Egentligen var det inte speciellt mycket smisk eftersom Turkiet spelade bra och hade en del bra chanser.

Oj vad mycket fotboll det blev idag, aja det är ju jag som skriver.

ps. Manfred det är skillnad på att veta vilket land som fotbolls-VM 1962, vilket var Brasilien för övrigt, och vilken tid på dygnet en blomma blommar. ds.

Lite sånt som ingen bryr sig om

Den senaste tiden har jag väl egentligen gjort lika mycket som vanligt, dvs ingenting. Igår var jag o såg på när en samling glada varelser tog studenten vilket var mestadels varmt att göra. Efter det intressanta stadsbesöket åkte jag till Bulgarien för att träffa Bulgarien (vem annars?). Idag på "svenska flaggans dag2 har jag gjort ganska lite, var på träning klockan tio på morgonen och blev lite röd på axlarna men det är smällar man får ta. Imorgon är det iaf match mot Sirius och man kan ju alltid hoppas att vi inte släpper in fem mål så som vi brukar göra. Matchen är lagd på en så mysig tidpunkt också; matchstart 12.00, wiiiee...not kommer ju svettas ihjäl. Iofs ganska bra att matchen är tidigt för då kan man roa sig med annat efteråt om man har krafter kvar vill säga.

Måste bara säga det att Manfred är en person som verkar ha koll på en hel del annorlunda grejer men n¨gon ska ju ha det också.

tack och hej tesked

RSS 2.0