Skulle vilja säga något trevligt

Från början var det tänkt att jag skulle skriva om de sista dagarna i irland och resan hem men jag har tappat lusten, tänkte först göra det igår efter att Patrik åkt hem men då fick jag ett mail som fick mig att inte ha någon större lust till att göra det. Så jag hade tänkt göra det istället men tappade lusten efter att ha haft en fullständigt värdelös konversation, jag har inget mer att säga. God natt

Det är så det är

Igår kväll gick jag för att möta Ragnhild efter att hon slutat, tyvärr såtog vi inte samma väg så hon kom hem till hostlet typ fem minuter efter att jag gått iväg och jag gick hela vägen bort till där hennes familj bor, stod där o glodde en stund sen gick jag hem igen. Blev ganska förvånad när jag kom till rummet och fick se Ragnhild sitta där o vänta på mig. Hon hade tydligen fått vänta en timme, så bra gick det med min överraskning. Hoppas på bättre lycka idag, fast idag blir det inte samma sak, vi har planerat att jag ska möta henne.
Annars idag då? Ragnhild gick upp tidigt som vanligt och jag vaknade som vanligt av det men idag kunde jag iaf somna om och sova till lite innan nio för att sedan ta en dusch och göra mig i ordning, äta frukost och sedan gå iväg för att möta R. Fick komma in i huset och dricka lite kaffe innan vi gick iväg till hennes favorit ställe, det ligger precis vid ett hotell som troligen har äckligt fin utsikt från sina rum och som troligen är ganska halvdyrt att på bo, när jag blir miljonär ska jag lätt åka dit.
Efter att vi kommit fram till att det började bli lite kallt så gick vi tillbaka till hennes hus och åt pannkakor och såg sista avsnitten på how i met your mother, kan säga att jag är ganska sugen på att få se säsong fem nu som Mattias hävdar att man börjat visa någonstans, troligen USA.

Hmm jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, fortfarande tid kvar tills jag ska möta Ragnhild, hostlet är fullt med folk som pratar och flamsar  så man kan inte sitta här vid datorn o ta bara softa så som jag hade velat. Aja jag pratade med en tjej förut som sa att hon var från Sydafrika, jag måste sett väldigt förvånnad ut för hon sa snabbt efter att hon bodde i london nu, kom på efter att hon gått att jag kunde ha frågat vad hon gör i london men men skit samma jag är glad att jag lever...och att du lever.

ny blogg?

Fick precis lust att göra en ny/till blogg, bara för kul liksom. Typ seriös blogg med tankar om saker i världen o så, inte bara tjata på om mitt liv och att det inte regnar på irland. Fast sen har jag kommit på ett litet problem med det, först, jag har verkligen ytterstsvårt för att kunna hålla mig till ämnet och ju mer seriös jag ska vara desto svårare är det vilket inte är helt bra i så fall. Sen har jag problem nummer två, jag måste komma på ett namn till den och hitta på namn är inte min starka sida se bara hur det blev med den här bloggen. Nej jag får nog vänta lite med min "seriösa" blogg, iaf tills jag kommer hem, inte för att jag tror att det skulle hjälpa så mycket men ändå.
Så då har jag kommit fram till ett svar till min fråga i rubriken: kanske!

Regnet lyser med sin frånvaro men idag är det kallt

Idag är det torsdag, captain obvious, som Johan hade sagt. Men iaf, dagen började med att Ragnhild steg upp klockan sju för att gå iväg o jobba, detta innebar såklart att även jag vaknade även om jag kunde somna om och sova lite till....tills folk böjade vakna och använda vatten då låter det tydligen väldigt mycket i väggarna i vårat nuvarande rum, det är inte så kul när man vill sova. Sen för att göra mig lite lyckligare så började man borra o ha sig i huset brevid, det vill säga på andra sidan väggen som min säng står bredvid även om det inte var i den väggen men det låter ändå, precis som när folk står utanför dörren och babblar o skrattar. Jag är nog en ganska mordisk människa om jag vaknar på fel sätt, som idag.
Nåväl till slut gav jag upp mina mindre lyckade försök att fortsätta sova och steg upp och åt frukost och efter en stund kom Ragnhild tillbaka och höll mig sällskap. Sen gick vi till nationalparken och låg på en filt och dammade medan jag skrev ett kort hem till mina päron, satan vad jag är cool som skickar brev hem! Aja nu är hon iväg o jobbar igen så jag får sitta här själv till sju ungefär ikväll, lokal tid alltså åtta för er muppar som är hemma i sverige.

En sväng till irland

Sådär då har jag hittat till irland och hunnit vara här ett par dagar och precis som när jag var i tyskland har jag skrivit ner mina blogginlägg på papper innan de kommer upp här på bloggen så det kanske är "idag" tre dagar i rad eller något men det får ni leva med, jag orkar inte ändra.

Resan till irland
Resan hit till irland har gått bra, mestadels iaf, jag och Mattias gjorde den mindre duktiga tabben att inte kolla upp när det gick bussar till skavsta från centralen vilket resulterade i att vi upptäckte på torsdagskvällen att den sista bussen redan gått och att vi inte skulle komma till vårat hotell ute vid skavsta. Istället blev det att panik-åka till Mattias morfar och sova hos honom, var inte något fel med det bara lite tråkigt att vara tvungen att kliva upp ap tidigt för att åka tunnelbana till centralen och sedan flygbuss därifrån, totalt tog bara det en timma och fyrtio minuter, lagom kul sätt att använda timmarna mellan 6 och 8 på. Nåväl vi kom till skavsta iaf och fick faktiskt äta frukost på hotellet, lagom billigt med frukost för 300 kronor var menmen vi fick skylla oss själva för våran miss.
Annars gick resan bra, även om det inte var så överdrivet roligt att sitta på Stansted i london och vänta i sju(?) timmar på att flyget till Kerry skulle gå men vi överlevde tack vare ett fik och en kortlek. Väl framme i Kerry så hade vi tur med bussen i motsats till dagen innan, bussen som Ragnhild och Frida mer eller mindre lovat skulle vara så lätt att hitta och att åka med var försenad med tio minuter vilket gjorde att vi hann med den, annars hade vi såklart fått vänta till nästa buss men vem har lust att vänta utanför en minimal flygplats (ungefär samma storlek som visby, kanske mindre) i en timma klockan nio på kvällen?
Framme i Killarney fick vi vänta på sniglarna R o F som var sena men det var inte så farligt, i jämförelse med sju timmar på en flygplats så var tio minuter inte så mycket på en tom busstation. Kom tillslut fram till vårat hostel och lämnade av våra grejer innan vi gick ut och åt för att sedan gå tillbaka för att sova.

Lördag
Lördagen har Ragnhild spenderat med att jobba så jag har fått hänga runt med Mattias och Frida halva dagen, inte för att det var något fel med det men det var inte samma sak. Vi gick runt i Killarney och såg oss omkring lite innan vi köpte varsin kaffe och gick in i någon nationalpark där vi tillslut hittade ett slott från 1500-talet Ross Castle hette det nog, jag ska dra dit Ragnhild någon annan dag o se på det lite mer och ta lite bilder, om jag orkar.
När Ragnhild slutat så degade vi alla fyra på vårat hostel plus att jag och Ragnhild flyttade in på Frida och Mattias rum så att de skulle slippa dela med några främlingar.
Efter att ha vilat oss gick vi ut och åt innan vi gick till en pub och såg Irland-Italien, satan vad irländare kan leva sig in. Efter matchen som för övrigt slutade 2-2 så gick vi in på något ställe bredvid där man kunde dansa...och dricka öl. Har dock kommit fram till en ganska tråkig sak med irland, priset på en öl när man är på krogen/puben är samma som i Sverige och i butik är den lite dyrare, dock inte helt säker på att det gäller guinness, aja jag får iaf köpa öl här så jag ska egentligen inte gnälla.

Söndag
Söndagen var en lugn dag, beror nog mest på att jag och Mattias inte gjorde speciellt mycket mer än att ligga i varsin säng och bli drabbade av Fridas gnäll på att vi var sega, Ragnhild jobbade så henne såg man inte så mycket av förren hon slutade jobba och kom tillbaka vilket var en stund efter att Frida lyckats lirka upp mig och Mattias ur sängen och dragit ut oss på gatan för att ge oss lite luft och något i magen, eller ge förresten vi var tvungna att andas själva och maten fick vi köpa för egna pengar men ändå. Sen på kvällen gick M o F på bio medan jag och R flyttade tillbaka till vårat rum igen och såg på två avsnitt av how i met your mother innan vi somnade.
Måndag
Nu på måndagsmorgonen har det inte hänt speciellt mycket, Ragnhild gick iväg vid sju för att skicka iväg ungarna till skolan och skulle komma tillbaka vid halv tio, nu är klockan halv elva, ska man börja fundera på var hon tog vägen?

Hon kom tillbaka.... Frida hade gått för att möta henne vilket slutade med att båda blev ypperligt sega med att ta sig tillbaka.
Efter att ha ätit lite frukost så gick jag och R till ett hus som hette muckross house vilket låg mitt ute i ingenstans vilket tog en evighet att komma till, men det var trevligt så det gjorde inget. När vi kom tillbaka till killarney så fick vi gå runt lite i väntan på att hostlet skulle öppna igen (det är stängt mellan två och fyra). När klockan blev fyra så var R tvungen att gå för hon skulle vakta barnen lite efter att de kom tillbaka till skolan. Såklart var de sega med att öppna hostlet igen så jag kom inte in utan gick en liten vända för mig själv i en kvart och när jag kom tillbaka så hittade jag inte någon anstäld som kunde ge mig min rumnyckel så jag satte mig och softade i en soffa en stund innan jag gick tillbaka till receptionen för att hämta nyckeln, tyvärr råkade jag skrämma tjejen som satt där lite men hon överlevde, tror inte hon förväntade sig att det skulle vara någon inne i hostlet mer än hon. Efter att ha varit ensam på rummet i ungefär fem minuter så kom F o M och höll mig sällskap. Medan vi satt och roade oss med.... kaffe så kom tjejen från receptionen och sa att vi var de enda gästerna här till imorgon så vi fick göra vad vi ville bara vi inte förstörde något så vi gick och köpte öl och smirnoff ice i butiken på andra sidan gatan, ganska behändigt. Någon som inte är behändig är Frida som inte hade tagit med sig sitt leg så jag var "tvungen" att köpa ut åt henne. Sedan kom R tillbaka så hon och F gick tillbaka till butiken och köpte bacardi breezer till henne. Tyvärr tappade vi alla suget under kvällen och det hela slutade med att vi gick ut för att kolla läget på stan en måndagkväll....det var stendött så vi gick in igen och sov.

Tisdag
Idag har det varit precis lika öde här på hostlet som igår, eller nu ljög jag ju, Ragnhild är iväg o jobbar så det är ännu mer ödsligt.
Men hon kom tillbaka ganska snabbt så vi hann inte sakna henne så mycket.
F o M har checkat ut eftersom de ska till Sneem där Frida egentligen bor och vara där fram till helgen så de har sina grejer inne på mitt och Ragnhilds rum. På tal om rum, vi har fått byta rum igen jag vet itne riktigt varför men det har vi gjort iaf. Vi har egentligen inte gjort så mycket idag utan mest suttit inne o sett på How i met your mother med några korta pauser för att äta och sträcka på benen ute på gatan.

Onsdag
Idag har jag och R varit vid Ross Castle i det fina vädret, solen kan tydligen skinna här på irland också, fast det har inte regnat en enda droppe än så länge så det verkar som jag hhar lyckats få irland att bli helt missanpassat. Nu ska vi laga lite mat för Ragnhild verkar hungrig och har teven på en miljon hög volym så öronen ramlar av.

Nu ska jag nog ge upp innan hon slår mig eller något för att jag är så seg...

RSS 2.0